Турчинов повідомив, хто несе відповідальність за загибель спостерігача ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Глава РНБО Турчинов звинуватив військово-політичне керівництво Російської Федерації в загибелі спостерігача місії ОБСЄ.
Олександр Турчинов

На думку голови Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, відповідальність за загибель спостерігачів ОБСЄ лежить на військово-політичному керівництві Російської Федерації.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу РНБО.

«Цей підрив є спланованим терактом, спрямованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей теракт несе військово-політичне керівництво РФ, яке повністю контролює окуповану територію Донбасу. Ніякі дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом», - сказав Турчинов.

Чому АТО? Валентин Гладких про те, як слід називати конфлікт на ДонбасіПолітичний експерт Валентин Гладких розмірковує про те, чому з усіх пропонованих назв конфлікту на Донбасі формулювання «АТО» є найбільш логічним.

Він припустив, що бойовики хотіли, щоб місія ОБСЄ припинила патрулювати окуповані території Донбасу.

«Одним із завдань, яку відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ, - це призупинення патрулювання окупованих територій для масштабного і неконтрольованого переміщення російської зброї і військової техніки, з метою подальшої підготовки масштабних військових провокацій», - упевнений глава РНБО.

За його словами, про маршрут проходження представників місії знали російські військові представники в СЦКК і підконтрольні їм незаконні збройні формування, які надали відповідні гарантії безпеки. Турчинов також назвав цинічною заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про «необхідність шукати винних», так як винні в цьому знаходяться якраз в Кремлі і несуть повну відповідальність за трагедію.

Нагадаємо, раніше Турчинов оприлюднив короткий відеозвіт за останні три роки роботи РНБО.

Вілмітимо, що Турчинов також заявив, що Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни і активно збільшує свою армію.

5 серпня 2016 року Турчинов пообіцяв, що в разі серйозного погіршення ситуації в зоні АТО буде оголошено чергову хвилю мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: