ФБР проти президента США: весь перший термін Трампу доведеться доводити, що він не друг Росії

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Те, що Дональд Трамп загравав з Росією, для нього самого передусім стало значною проблемою. Кожний день йому потрібно доводити, що він не «торгував» цінностями Америки та не «агент Кремля».

Про це у коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, віце-президент Аналітичного центру «Політика» Олег Лісний, оцінюючи інформацію про те, що ФБР має дані про зв'язки команди Дональда Трампа з РФ.

«Для президента США ситуація складається й без імпічменту не дуже добре. Весь перший термін Трампу доведеться доводити, що він не друг Росії. Уже сьогодні поступово вимальовується така позиція й надалі Трампу від цього нікуди не дітися», – констатував політолог.

Він – гарний бізнесмен та піарник. Застосувавши той досвід і навички, які він виробив за десятки років у бізнесі, до політики, очевидно те, що епатувати можна у телевізорі, а у політиці доведеться думати перед тим, як говорити.

«Трамп цінує особистість і його особисті відносини з кимось іншим. Під час передвиборної кампанії він припустився помилки у тому, що спробував суспільству довести: «Ось, я той, хто стане партнером РФ. Світ поділимо на двох і будемо управляти супердержавами». Тільки ось час Радянського Союзу давно минув. Є інші глобальні гравці світової карти», - міркує Лісний.

При цьому, уточнив експерт, судячи з усього, Трамп не тільки говорив про можливу співпрацю з РФ, а ще й працював з РФ через свою команду, оскільки вже відбулися відставки і тривають розгляди.

Трам – перший американський президент, який почав у режимі «кульгавої качки» з вкрай низьким рейтингом. При цьому він ще одночасно зіпсував відносини з пресою та серйозно вимотав нерви спецслужбам.

«Можливо, у подальшому з мінуса, якщо хазяїн Білого дому зробить якісь чудові справи, то таки вийде в плюс. Хоча й імпічмент теж не можна відкидати. Якщо Трамп не зможе довести суспільству, що він не «торгував» інтересами США у спілкуванні з РФ, то йому доведеться вкрай важко. Американці бачать, що творить РФ. І для більшості старшого покоління Росія – Радянський Союз, а отже: холодні війни та агресія. Загравання з противником завжди у США вважалося слабкістю», – пояснює політолог.

Крім того, зазначив він, є ще моменти, які насторожують. Трамп примудрився зробити дві негативні для нього ж речі одночасно: зіпсувати відносини з пресою та серйозно зіпсувати нерви спецслужбам.

Вісім фактів про імпічмент президента в СШАПолітичний експерт Олександр Москалюк розповів, чим у США складна процедура імпічменту та скільки разів вона застосовувалася до американських президентів.

«Крім цього, є й інші складові. Не варто забувати, що у США є й нелегальні мігранти, які працюють на кожній заправці, у супермаркеті за рогом. Трамп грає з вогнем. Преса і спецслужби – те, на що спирається Америка. Одні – дають свободу слова, а інші – забезпечують безпеку», – резюмував Олег Лісний.

«У нього немає інтересів у Росії. Президент не може до безкінечності заперечувати те, чого не існує», – так прокоментували інформацію щодо розслідувань у Білому домі.

Відомо, щоФБР розслідує контакти з російськими чиновниками чотирьох представників, наближених до Трампа: Майкла Флінна, Пола Манафорта, Роджера Стоуна та Картера Пейджа.

Раніше «Слово і Діло» розповіло, як відбувається процедура імпічменту в Америці. Детальніше у матеріалі «Вісім фактів про імпічмент президента в США».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: