У Білому домі пояснили, чому Трамп не може спростувати свої зв'язки з РФ

Читать на русском
У Білому домі прокоментували розслідування контактів Президента США Дональда Трампа з Росією.

На брифінгу прес-секретар президента Шон Спайсер заявив, що звинувачення на адресу адміністрації Трампа та президента у зв'язках з РФ необгрунтовані, а витік інформації в пресу не можна вважати доказом.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Проблема в тому, що зв'язків, які потрібно розслідувати, немає. Ви не можете заперечувати те, чого не існує. Він уже пояснював, скільки разів він розмовляв з Путіним. У нього немає інтересів в Росії. Він не може до безкінечності заперечувати те, чого не існує», - заявив Спайсер.

На уточнююче запитання журналістів про витік інформації, він наполіг, що мова йде тільки про анонімне джерело The New York Times, а комітет з розвідки Конгресу визнав всю історію «доказово помилковою».

В очікуванні нової доктрини: чим зміниться протистояння між США та Росією?Зміна риторики нової адміністрації Білого дому роздратувала керівництво Росії. Схоже, акценти змінюються, однак чи існує чіткий план вгамування агресивних планів Кремля?

При цьому, за його словами, Білий дім не буде ніяк впливати та перешкоджати розслідуванню Мін'юсту, оскільки їм взагалі нічого не відомо про проведення даного розслідування.

«Ми про нього нічого не знаємо. Якщо у них є, що розслідувати, вони повинні робити те, що хочуть. Вони повинні діяти за законом», - повідомив прес-секретар Білого дому.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Трамп підписав указ про звільнення свого радника з нацбезпеки, через його контакти з РФ щодо зняття санкцій.

Одночасно, не вщухає ситуація навколо втручання РФ у вибори США. У Конгресі вимагають розслідування та погрожують новими санкціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: