Білий дім теж засудив арешти на мирних мітингах у Росії

Читать на русском
Білий дім висловив солідарність з офіційною заявою Держдепу США і також публічно засудив масові затримання мирних громадян на мітингах в Росії, які пройшли в неділю.

Білий дім висловив солідарність з офіційною заявою Держдепу США і також публічно засудив масові затримання мирних громадян на мітингах в Росії, які пройшли в неділю.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу у Вашингтоні представник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Сполучені Штати рішуче засуджують затримання сотень учасників акцій протесту по всій Росії в неділю. Затримання мирних протестуючих, спостерігачів правозахисних організацій і журналістів є оскверненням найважливіших демократичних стандартів», - зазначив представник адміністрації президента США, зачитуючи текст заяви.

День Волі у Мінську: масове затримання людей, більшість стримів припинені25 березня у Мінську силовики заблокували місце проведення акції Дня Волі. У центрі столиці перекрито рух громадського транспорту, йдуть превентивні затримання.

Зокрема Спайсер не приховував, що позиція Білого дому повністю співпадає з текстом заяви Державного департаменту.   «Сполучені Штати будуть спостерігати за ситуацією», - заявив Спайсер.

Як повідомлялося, в неділю в декількох містах Росії пройшли акції протесту, спрямовані проти масштабної корупції в уряді. Тільки в Москві, за різними даними, на вулиці вийшло від 8 до 20 тис осіб. Понад тисячу протестуючих було затримано. Серед затриманих і відомий російський опозиціонер Олексій Навальний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: