Російського опозиціонера Навального заарештовано на 15 діб

Читать на русском
Тверський районний суд Москви заарештував Олексія Навального на 15 діб. Опозиціонера визнали винним у непокорі законному розпорядженню співробітника поліції.

Тверський районний суд Москви заарештував Олексія Навального, котрого затримали на мітингу «Он нам не Димон» 26 березня в Москві, на 15 діб.

Навального визнали винним у непокорі законному розпорядженню працівника поліції, повідомляє «Слово і Діло».

В ході засідання Навальний попросив викликати до суду прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

«Я хочу викликати в суд реального організатора вчорашнього мітингу. Він зможе пояснити, чому стільки людей вийшли вчора на вулиці», – сказав опозиціонер.

День волі та марші Навального: в чому різниця між протестами в Білорусі та Росії?Вірус протестної активності заразив громадян Білорусі та Росії. Головний симптом хвороби – засилля диктатури в обох державах, що породжує страх та корупцію. Чи є надія на одужання, чи хвороба таки візьме гору?

Суд також оштрафував політика на 20 тис. руб., визнавши його винним в організації несанкціонованої масової акції протесту.

Крім того, поліція затримала 17 працівників Фонду боротьби з корупцією. Суди над ними почнуться пізніше. Як і Навальному, їм інкримінують непокору співробітникам поліції.

Нагадаємо, за останніми даними, на антикорупційному мітингу в Москві затримали понад тисячу осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: