Збитки від блокади Донбасу: як уникнути колапсу

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог
Петро Олещукполітичний експерт

Чесно кажучи сумне видовище, коли наша влада б'ється в істериці, намагаючись у всьому звинуватити Парасюка, «Самопоміч», а при цьому взагалі не згадує про Азарова.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородній, передає «Слово і Діло».

«Є як мінімум кілька швидких способів закрити діру від Донбасу та неотримання траншу від МВФ. Наприклад, стоїть питання легалізації видобутку бурштину - це валюта», - підкреслив політтехнолог.

Також, за його словами, важливим кроком може бути легалізація азартних ігор, адже вони все одно є.

«При тому, що заборонили їх 10 років тому на прохання Путіна. До сих пір виконуємо це прохання», - зазначив він.

«Що вже говорити про встановлення системи відеокамер на дорогах, збір штрафів, крадіжки на митниці, експортну стратегію та програми створення робочих місць», - прогнозує експерт все те, що могло б заповнити «дірку» через блокаду.

Як вважає політолог Петро Олещук, українська влада шукає гроші, рахує збитки (як реальні так і віртуальні) від «блокади Донбасу» і скаржиться на брак грошей в той час, коли насправді резерви є, і їх не важко знайти.

«У всьому світі ігрова індустрія приносить близько 2% в бюджет. У нас все це формально заборонено, хоча й існує «під дахом» сумнівних схем (у вигляді всіх цих інтернет-клубів).

Логічно це легалізувати, поставити дорогі та короткострокові ліцензії, і заробляти мільярди. Але наш уряд робить вигляд, що «гроші йому не потрібні», - міркує він.

І міністр Данилюк, додав експерт, який, власне, повинен бути зацікавлений в залученні грошей в бюджет і «латанні» податкових дірок, чомусь не бачить цього.

«Це все наштовхує на думки, що він або не розуміє схеми, які існують або знає про них і покриває», - зазначив політолог в своєму Facebook.

Як заявив прем'єр-міністр збитки України від блокування поставок вугілля з ОРДЛО складуть 3,5 млрд доларів і приведуть до скорочення до 75 тисяч робочих місць. В ООН повідомили, що щонайменше, 500 тисячам людей загрожує втрата роботи.

Нагадаємо, Президент України пообіцяв, що Україна не матиме жодних торговельних відносин із захопленими підприємствами на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: