Порошенко сказав, коли припинять блокаду Донбасу

Читать на русском
Глава держави Петро Порошенко звинуватив учасників блокадного руху на Донбасі у створенні передумов для того, щоб підприємства були захоплені, конфісковані та пограбовані.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що блокада ОРДЛО припиниться тільки після повернення «націоналізованих» бойовиками українських підприємств їх власникам.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на «Ліга.Новини».

«Борючись за повернення території, ми могли і навіть повинні були здійснювати товарний обмін з українськими заводами - тими, які змогли залишитися у правовому полі України. Вони платили податки українській державі, вони були зареєстровані в українських органах реєстрації, виплачували зарплату в гривнях через банківські рахунки, що виключало будь-яку можливість надходження коштів до сепаратистських угрупувань», – сказав Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку сьогодні.

При цьому глава держави звинуватив учасників блокадного руху на Донбасі у створенні передумов «для того, щоб підприємства були захоплені, конфісковані та пограбовані».

Порошенко зазначив, що тепер Україна не має права приймати продукцію від захоплених окупантами підприємств.

«Обмежений обмін товарами може відновитися, як тільки Росія і її маріонетки повернуть українським власникам і українській державі вкрадені заводи. Внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території. Для тих, хто хоче відштовхнути і подарувати ці землі Путіну, – це абсолютно прийнятна стратегія. Для тих, хто хоче, щоб ці підприємства і ця стратегія була якорем, який тримає окуповані території, надією повернутися Україні, це питання життя і смерті», – сказав він.

Сьогодні Порошенко назвав блокаду ОРДЛО учасниками «блокадного» руху на чолі з деякими народними депутатами «спецоперацією» на користь держави – окупанта Росії.

Нагадаємо, 15 березня РНБО ухвалила рішення про тимчасове припинення транспортного сполучення з ОРДЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: