Рада ухвалила у першому читанні зміни до «закону Савченко»

Читать на русском
Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до так званого закону Савченко. Відповідний законопроект підтримали 235 народних депутатів.

Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до так званого «закону Савченко».

Відповідний законопроект підтримали 235 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Пропонується передбачити, що попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім визначених цим законопроектом випадків.

При цьому зарахування судом строку попереднього ув’язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Савченко розкритикувала бажання змінити її законНародний депутат Верховної Ради Надія Савченко виступила проти зміни так званого закону Савченко.

У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Разом з тим, у разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року глава МВС Арсен Аваков закликав Верховну Раду терміново змінити «закон Савченко». У жовтні Кабмін вніс до парламенту зміни до цього закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: