Савченко розкритикувала бажання змінити її закон

Читать на русском
Народний депутат Верховної Ради Надія Савченко виступила проти зміни так званого закону Савченко.
Надія СавченкоФото: www.novayagazeta.ru

Народний депутат Верховної Ради Надія Савченко виступила проти зміни так званого «закону Савченко».

Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», інформує «Слово і Діло».

«Взялися за «закон Савченко». Їм що, більше робити нічого? У мене є аналітика, яку зробили юристи, шановні люди. Значить, перше: «закон Савченко» приймала Верховна Рада. Щоб закон був прийнятий, потрібна більшість. Це не тільки мій закон, я в ньому співавтор. Закон, спрямований на поліпшення прав людини, не може бути скасований», – наголосила вона.

Нардеп не сприймає також пропозицій про скасування положень щодо рецидивістів.

«У нас система працює так важко і своїми методами, що, зазвичай, коли у тебе рецидив, тобі накидають ще щось, тобто один раз відсидів – вдруге тебе можуть зробити рецидивістом просто так», – вважає вона.

Кому вигідний «закон Савченко»?Під дію так званого закону Савченко підпадають близько 4,6 тис. засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини: на волю достроково вийдуть більше 800 убивць і 150 ґвалтівників.

Савченко стверджує, що за амністією в інші роки виходило більше злочинців, ніж за її законом. Депутат думає, що критика її закону пов'язана з тим, що в країні сильно впав рівень життя, що призвело до збільшення числа злочинів, а влада нібито хоче відвернути увагу від своєї провини в цьому.

Зазначимо, що «законом Савченко» передбачено зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання.

Нагадаємо, за зміну «закону Савченко» висловилися глава МВС Арсен Аваков, глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, глава Мін'юсту Павло Петренко і генпрокурор Юрій Луценко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: