Україна не визнає «фейковий референдум» у Нагірному Карабасі

Читать на русском
Україна вважає нелегітимним «конституційний референдум», який відбувся 20 лютого 2017 року в Нагірному Карабасі.

Україна вважає нелегітимним «конституційний референдум», який відбувся 20 лютого 2017 року в Нагірному Карабасі.

 Про це йдеться в заяві прес-секретаря МЗС Мар'яни Беци, опубліковані на сайті відомства, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу.

«Референдум» є порушенням Конституції Азербайджанської Республіки і міжнародного права і не має правових наслідків», - зазначено в заяві.

У МЗС підкреслили, що позиція України щодо нагірно-карабахського конфлікту «залишається незмінною і полягає в безумовній підтримці суверенітету і територіальної цілісності» Азербайджану в його міжнародно визнаних кордонах.

За даними ЗМІ 20 лютого невизнана Нагірно-Карабаська республіка провела «референдум» щодо зміни назви на республіку Арцах.

Невизнана Нагірно-Карабаська Республіка (НКР) розташована на території Азербайджану. У 1991 році в регіоні було проведено «референдум» щодо проголошення незалежності, результати якого в світі визнані не були.

Після «референдуму» між Азербайджаном і Нагірним Карабахом, підтримуваним Вірменією, стався збройний конфлікт. У 1994 році після шести років військових дій був підписаний бішкекський протокол, на підставі якого Азербайджан, Вірменія і НКР домовилися про припинення вогню.

Як повідомлялося, Україна категорично не приймає збереження поточного статусу-кво території Нагірного Карабаху, визнаючи його територією Азербайджану.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував Нагірному Карабаху особливий статус у разі, якщо регіон залишиться в складі азербайджанської держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: