Україна визнає Нагірний Карабах територією Азербайджану – Порошенко

Читать на русском
Офіційна позиція України щодо Нагірного Карабаху полягає у визнанні цієї бунтівної території складовою частиною Азербайджанської Республіки.

Україна категорично не приймає збереження поточного статусу-кво Нагірного Карабаху, визнаючи його територією Азербайджану.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко заявив за результатами зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим в Баку в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Україна зі свого боку відзначила категоричну неприйнятність збереження статусу-кво Нагірного Карабаху та з великою радістю сприйняла тверду позицію Азербайджану з приводу невизнання анексії Криму та підтримки територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах», – сказав Порошенко.

Карабаський конфлікт: причини та можливі наслідкиКонфлікт у Нагірному Карабасі, що жевріє вже майже 30 років, отримав новий імпульс розвитку в ніч з 1 на 2 квітня цього року. В ході зіткнень азербайджанці встановили контроль над низкою селищ.

Таким чином, офіційна позиція України щодо Нагірного Карабаху полягає у визнанні цієї бунтівної території складовою частиною Азербайджанської Республіки.

Сьогодні стало відомо, що Азербайджан та Україна відновлюють проект «Одеса-Броди».

Також Порошенко та Алієв обговорили спільне виробництво Ан-178 на території Азербайджану.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: