Київська ОДА вимагає скасувати підвищення проїзду в маршрутках

Читать на русском
Державна влада області буде ініціювати створення транспортного підприємства, яке буде конкурувати з наявними перевізниками як за вартістю, так і по комфортабельності.
Олександр Горган

Київська обласна державна адміністрація вимагає від власників маршрутних таксі повернути вартість проїзду до рівня перед різким подорожчанням в січні.

Про це повідомив голова Київської ОДА Олександр Горган під час засідання колегії ОДА, передає «Слово і Діло».

«Спочатку чітке і зрозуміле обґрунтування необхідності підвищення тарифу, а потім пошук прийнятного рішення, яке б влаштовувало обидві сторони. Обласна державна адміністрація не допустить, щоб жителі області стали заручниками кількох автоперевізників», – зазначив він.

За його словами, доводів автоперевізників про те, що подорожчало паливо або збільшилася мінімальна заробітна плата недостатньо для різкого підвищення тарифу, оскільки паливо і комплектуючі зросли по всій території України, а істотне подорожчання відбулося тільки в Києві і передмістях.

Рада ухвалила закон про впровадження е-квитка в громадському транспортіВерховна Рада України підтримала законопроект про впровадження електронного квитка в міському транспорті.

Він зазначив, що державна влада області буде ініціювати створення транспортного підприємства, яке буде конкурувати з наявними перевізниками як за вартістю, так і по комфортабельності.

Також він додав, що обласна державна адміністрація звернеться до Антимонопольного комітету з дорученням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови.

Нагадаємо, з 21 січня в приміських маршрутах Києва ціна різко виросла в середньому на 40%, до 12-15 гривень за поїздку. Підняли вартість проїзду і по місту.

Раніше в Київська ОДА зажадали від пасажирських автоперевізників Київської області надати обґрунтування подорожчання проїзду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: