ЄБРР висловив бажання фінансувати будівництво метро в Києві

Читать на русском
ЄБРР зацікавлений у розробці транспортної схеми Києва, оновленні складу громадського транспорту та проектах будівництва метро.
Керуючий директор ЄБРР Томас Майер

Керівний директор ЄБРР Томас Маєр заявив, що Європейський банк реконструкції і розвитку зацікавлений у подальшій співпраці з владою Києва, зокрема в розробці транспортної схеми Києва та будівництві метрополітену.

Про це він розповів під час зустрічі з мером Києва Віталієм Кличком у Давосі, повідомили в прес-службі КМДА, передає «Слово і Діло».

«Наш меседж: ми хочемо й готові надалі співпрацювати з Києвом, тому що ви робите добрі справи. Успішною була наша співпраця і з розробки транспортної схеми Києва, і з оновлення складу громадського транспорту. Ми зацікавлені в проектах будівництва метро. Київ для нас став зрозумілим партнером, який працює прозоро», – заявив Майєр.

У відповідь Віталій Кличко заявив, що важливою для Києва в плані залучення коштів є також тема впровадження заходів з енергоефективності.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що місто отримає ще 19 нових тролейбусів до кінця 2016 рокуСказано 28 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми такі заходи впроваджуємо, тому що це сьогодні, в умовах зростання тарифів, дуже важливо. Але коштів на масштабні дії, на жаль, не вистачає. І ми сьогодні розробляємо програми для залучення інвестицій у цю сферу», – повідомив мер Києва.

У давоській програмі Кличка запланована зустріч із президентом Bank of America, яку традиційно влаштовує американське видання Washington Post і на яку збираються лідери з усього світу в сферах політики, фінансів, медіа та технологій.

Раніше в ЄБРР заявили про наміри збільшити кредитування української економіки в 2017 році.

У жовтні 2016 року стало відомо, що Європейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямовану на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: