Ціни-2017: приміські маршрутки масово підвищують вартість проїзду

Читать на русском
Київська облдержаадміністрація вимагає від пасажирських автоперевізників Київської області надати обґрунтування подорожчання проїзду.

З 21 січня ціни за проїзд в приміських маршрутках зросли в середньому на 40%. Київська облдержаадміністрація вимагає від пасажирських автоперевізників Київської області надати обґрунтування подорожчання проїзду.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

Отже, проїзд з Бучі до Києва подорожчав з 11 грн. до 15 (більше 36%). У Бучі ціна проїзду була 4 грн., потім - 6.

В Ірпені 420 маршрут зріс на 50% з 8 грн. до 12. У Коцюбинському тариф проїзду підняли з 4 до 5 гривень.

У Броварах ціни зросли спочатку з 8 до 9 гривень, а від суботи, щоб доїхати до Києва доведеться заплатити 12 гривень.

Підвищення «мінімалки» не призведе до зростання цін – МінсоцполітикиУ Міністерстві соціальної політики стверджують, що підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не викличе зростання цін на споживчі товари й послуги.

Раніше, з 10 січня перевізники підвищили вартість проїзду в приміській маршрутці сполученням Васильків-Київ до 20 гривень.

Як заявив глава КОДА Олександр Горган, згідно із законом органи державної влади позбавлені повноважень впливати на ціноутворення тарифів на перевезення пасажирів.

«Необхідно шукати збалансоване рішення, яке врахує потреби, як жителів Київської області, так і перевізників. Державна влада області допоможе знайти компромісне рішення, прийнятне і для перевізників, і для суспільства», - повідомив Горган.

Додамо минулого тижня Верховна Рада прийняла закон про впровадження е-квитка в громадському транспорті. Також в Києві почав курсувати нічний наземний транспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: