Два міністри відмовилися від запропонованих держсекретарів

Читать на русском
Голови МОЗ та Міністерства інфраструктури відмовилися від запропонованих кандидатур на посади їх держсекретарів.
Супрун і Омелян

Глава МОЗ Уляна Супрун і Міністр інфраструктури Володимир Омелян відмовилися від запропонованих ним кандидатур на посади держсекретарів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде хороша стінка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають «бізнесом». Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашим спинами займатися не буде», - сказав Омелян.

Він заявив, що на рівні Кабміну вже піднялася дискусія щодо того, як проходить відбір кандидатів у держсекретарі.

Стало відомо, хто переміг у конкурсі на посаду держсекретаря МВСУ Міністерстві внутрішніх справ України оголосили переможця конкурсу на посаду державного секретаря.

«Наполягаю на тому, щоб ми не тільки дивилися на закон про держслужбу, а також і закон про люстрацію. Ті, які працювали і продовжують працювати в міністерствах. Ми повинні на них подивитися, ким вони працювали, як довго і якими були їхні завдання, в той час коли вони працювали», - сказала Супрун.

Вона заявила, що проблему вибору держсекретарів констатують окремі міністерства, зокрема інфраструктури, і громадські організації.

«Ми наполягаємо, що це правильні закони ... але ми повинні вдосконалити цей процес і разом в уряді, разом з нашими партнерами будемо працювати разом з комісією, щоб ми мали тих держсекретарів, які будуть нам допомагати змінювати цю країну», - сказала вона .

Нагадаємо, раніше конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Андрія Галущака державним секретарем Міністерства інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: