Мінінфраструктури можуть розділити на два відомства – ЗМІ

Читать на русском
Народні депутати пропонують розділити міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремі відомства.
Олександр КубраковФото: gmk.center

Народні депутати пропонують розділити міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремі відомства.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на джерела.

За даними журналістів, такий варіант обговорювався на засіданні комітету парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Окремі депутати вважають, що Мінінфраструктури «провалило регіональну політику».

У зв'язку з цим депутати пропонують створити міністерство інфраструктури та міністерство регіональної політики. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який також брав участь у засіданні, підтримав цю пропозицію.

Зазначається, що вже у четвер Рада планує розглянути відставку глави Мінінфраструктури Олександра Кубракова. Після цього Кабмін має ухвалити рішення про поділ відомства.

При цьому Кубраков, швидше за все, отримає посаду голови Мінінфраструктури після поділу. Кандидатуру глави Мінрегіонів поки що не визначено.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури може очолити голова Міноборони Рустем Умеров. У ЦПД це спростували.

Раніше у Кабміні анонсували скорочення кількості міністерств та держслужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: