У США заявили про підготовку нового пакету допомоги для України

Читать на русском
Американська адміністрація розробляє нові пакети допомоги для України, прагнучи відновити колишні темпи діяльності у цьому напрямі.
Фото: Reuters

Адміністрація США працює над підготовкою нового пакету оборонної підтримки України. Планується повернення до минулорічних темпів виділення допомоги.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

«Ми працюємо над іншими пакетами. Я думаю, нам вдасться повернутися до того темпу, якого ми дотримувалися до перерви у фінансуванні», – зазначив він.

Міллер додав, що закон, який підписав президент США наприкінці квітня, забезпечує таку можливість.

Він не став уточнювати деталі, зокрема терміни, коли адміністрація могла б оголосити про надання нової допомоги Україні.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав про національну безпеку, який передбачає виділення Україні військової допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Того ж дня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на один мільярд доларів. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети Stinger, артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley та інше озброєння.

Також повідомлялося, що США ініціювали виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі до 50 млрд доларів. Наразі США обговорює цю ініціативу із країнами G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: