В Укренерго уточнили, кому сьогодні ввечері обмежать споживання електрики

Читать на русском
Укренерго обмежить споживання світла для бізнесу до 23 години, але не виключає можливості аварійних відключень і для всієї України.
колаж 24 каналу

Диспетчерський центр Укренерго сьогодні змушений обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу. Але якщо споживання світла зростатиме, можуть застосувати й аварійні відключення в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго увечері 8 травня.

Стало відомо, яких збитків завдали енергетиці останні масовані ворожі атакиОстанні масовані ворожі атаки військ рф завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів. Ситуація в енергосистемі наразі досить складна.

Повідомляється, що для бізнесу та промислових підприємств обмеження діятимуть з 18:00 до 23:00.

«Обсяг обмежень буде розподілено рівномірно між усіма регіонами. Причина обмежень – дефіцит електроенергії, спричинений масованою ракетно-дроновою атакою росіян на енергетичні об'єкти», – сказано у повідомленні.

При цьому енергетики попередили про можливі відключення побутових споживачів у разі зростання енергоспоживання.

«УВАГА! Якщо ввечері споживання продовжить зростати, Укренерго буде змушене піти на крайній захід збалансування енергосистеми – застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні», – зазначили у НЕК.

Українців закликали економно споживати електрику з 18:00 до 23:00, щоб уникнути відключень.

Нагадаємо, росія вночі та вранці 8 травня масовано атакувала Україну ракетами та дронами. Удар припав по об'єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях. У ДТЕК заявили, що були атаковані три їхні теплоелектростанції.

Укренерго раніше попередило про можливі відключення світла ввечері по всій країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: