«Точка кипіння» для РФ: чому військові навчання поблизу Криму викликали істерію в Кремлі?

Читать на русском
Олександр Радчукполітолог

Ракетні навчання українських ЗСУ поблизу Криму викликали різку реакцію Кремля. Пішли погрози вдатися до силових дій, але навчання успішно тривають.

Таку думку в ексклюзивному матеріалі «Випробування нервів. Основні висновки ракетних навчань біля Криму» спеціально для «Слова і Діла» висловив політичний експерт Олександр Радчук.

«Градус напруженості між РФ та Україною через військові навчання поблизу Криму став ще більшим, але важливо, що цього разу ми не пішли на компроміс, незважаючи на погрози РФ збивати наші ракетні установки», – підкреслив Радчук.

Всі загрози з боку РФ є нічим іншим, як створенням чергової сприятливої інформаційної картинки напередодні щорічного президентського звернення Володимира Путіна до росіян.

«У РФ знову намагаються переконати населення та світове співтовариство в непорушності своїх позицій і зміцнити впевненість у власних діях. Особливо, з огляду на негативну реакцію Заходу на дії РФ в Сирії та відсутність прогресу в питанні Донбасу. Цей ланцюжок посилює ще й рішення про продовження санкцій», – пояснює політолог.

За його словами, в своїх інформаційних меседжах РФ використовує класичну стратегію – довести світу некерованість процесів у внутрішній українській політиці та загальну неспроможність України як держави.

«Ракетні вчення з боку України дратують Кремль. Річ у тім, що створення ефективної мережі протиповітряної оборони та розвиток ракетних військ – це дійсно крок для упередження реальної загрози з боку РФ в разі повномасштабної війни. Адже, скоріш за все, для цього будуть використовуватися літаки та ракети, тоді як в РФ невпинно поширювали міф про те, що Україні не буде чим захищатися в такому разі», – аналізує він.

Погрози Росії та військові навчання ЗСУ поблизу Криму: експерт розповів про паніку в КремліПоліттехнолог прокоментував реакцію керівництва Росії на планові навчання ЗСУ поблизу Криму.

Така логіка, уточнив експерт, опосередковано випливає з нещодавно оприлюдненої концепції зовнішньої політики РФ, в якій йдеться про загрозу безпеці РФ, яку несе в собі розвиток системи ПРО.

У такому разі, на його думку, вдалі ракетні навчання ЗСУ можна розглядати як серйозні кроки до «дорослішання» позицій української влади.

«Сильна позиція української сторони в ситуації з ракетними навчаннями – це додатковий сигнал для Заходу, особливо для НАТО. Саме цього побоюються в Кремлі», – констатував він.

«Нагнітаючи градус медійної істерії навколо будь-яких навчань ЗСУ, Росії в результаті доведеться піти на конкретні кроки в разі посилення українських позицій. Якщо цього не робити, довго брязкати зброєю не вдасться: підтримка суспільства поступово згасатиме, а з нею й рейтинги чинного керівництва Росії», – проаналізував ситуацію Олександр Радчук.

Детальніше читайте в матеріалі «Випробування нервів. Основні висновки ракетних навчань біля Криму».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: