Турчинов прокоментував ракетну загрозу РФ із Криму

Читать на русском
Погрожуючи ракетним ударом у відповідь на військові навчання ЗСУ в Херсонській області, російська влада намагається перевести гібридну війну проти України в активну фазу, вважає секретар РНБО.
Олександр ТурчиновФото: censor.net.ua

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що загроза ракетного удару російських військових із Криму у відповідь на навчання ЗСУ в Херсонській області – не що інше, як спроба перевести гібридний конфлікт в активну фазу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Загрози застосувати зброю проти України – це спроби переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років ... Ми й надалі будемо зміцнювати обороноздатність нашої держави й продовжувати ракетні випробування та навчання відповідно до затверджених планів і графіків у межах нашої суверенної території й суверенного повітряного простору», – цитує Турчинова прес-служба відомства.

В Україні здійснили успішний запуск крилатої ракети проекту «Вільха»В Україні пройшли успішні випробування тактичного ракетного комплексу проекту «Вільха», на якому був присутній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Турчинов зазначив, що крім загрози ракетного удару з боку Криму, існує також ризик наступу сухопутних військ із території Росії. «29 листопада в Москві на засіданні колегії МО РФ міністр оборони РФ Сергій Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілкових дивізій (3-й і 144-й мсд 20 А Західного ВО), розгорнутих у Білгородській і Воронезькій областях у безпосередній близькості від українського кордону», – додав він.

При цьому Україна, плануючи намічені на 1-2 грудня військові навчання, аж ніяк не порушує міжнародні угоди, підкреслив він. «Україна діє в межах всіх міжнародних угод і взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку Російської Федерації з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні», – зазначив секретар РНБО.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, в перші дні грудня ЗСУ планують провести в Херсонській області випробування зенітних ракет середньої дальності, про що військове командування завчасно попередило провайдерів авіцаіційних послуг. У відповідь на це Міноборони РФ вручило українському аташе з питань оборони в Москві ноту протесту через те, що для проведення навчань буде використано повітряний простір над акваторією Чорного моря на захід від Криму. За даними видання «Дзеркало тижня», в зверненні до українського дипломата російське військове відомство попередило, що військові РФ у Криму будуть збивати ракети ЗСУ та мають намір завдати удару у відповідь по їхнії пускових установках. Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що про цей ультиматум «нічого не чув».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: