«Нафтогаз» відмовив «Укртрансгазу» в модернізації через ризик реалізації «Турецького потоку»

Читать на русском
Запропонована закупівля є недоцільною, враховуючи прогнози РФ щодо припинення транзиту газу територією України.

Правління НАК «Нафтогаз України» не погодило закупівлю ПАТ «Укртрансгаз» обладнання та оплату робіт у ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» для реконструкції компресорних станцій «Ананьїв», «Задніпровська» та «Південнобузька» на суму понад 4 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз України», передає «Слово і Діло».

У НАК повідомляють, що обладнання, яке планував закупити «Укртрансгаз», призначалося й могло бути використане лише для реконструкції компресорних станцій, задіяних у транспортуванні газу в напрямку Туреччини. На інших КС це обладнання використовуватися не могло.

В зв'язку з цим,правління «Нафтогазу» запропонувало здійснити закупівлю універсального обладнання, яке може використовуватися на компресорних станціях, що забезпечують транспортування газу для внутрішніх споживачів і відповідних робіт.

Щоб не пускати газ через Україну, в «Газпромі» придумали «Турецький потік»В російському «Газпромі» знову погрожують припиненням транзиту газу через Україну

«З огляду на домовленість між Росією й Туреччиною про реалізацію проекту «Турецький потік», що покликаний замістити транзит російського газу до Туреччини через територію України, така інвестиція є недоцільною. Завершення будівництва «Турецького потоку», згідно із заявою міністра енергетики РФ Олександра Новака, заплановане до завершення чинного контракту на транзит російського газу територією України», – заявляє «Нафтогаз».

Сумське НВО є одним із найбільших вітчизняних постачальників «Нафтогазу», в якого в 2016 році підприємства групи закупили обладнання й роботи на суму понад 500 млн грн.

Нагадаємо, що Туреччина і РФ підписали угоду щодо відновлення будівництва газопроводу «Турецький потік».

Раніше повідомлялося, що відновлення проекту «Турецький потік» суперечить інтересам України та всієї Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: