В Україні зросли обсяги виробництва сільгосппродукції – Держстат

Читать на русском
Сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 3,9 відсотка, а населення – на 1,6 відсотка.

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-жовтні 2016 року склало 2,8% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період порівняно із січнем-жовтнем 2015 року наростили виробництво на 3,9%, а населення – на 1,6%.

Виробництво рослинницької продукції за 10 місяців поточного року зросло на 5% порівняно із січнем-жовтнем 2015 року. Зростання виробництва в сільгосппідприємствах і в домогосподарствах склало 5,7% та 4,1% відповідно.

Водночас виробництво тваринницької продукції в січні-жовтні 2016 року скоротилося на 2,8%. На підприємствах скорочення склало 2,1%, а в господарствах населення – 3,4%.

Дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомлялося раніше, міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий провів зустріч із віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазілем Гудакою щодо фінансування українських фермерів на €400 млн.

Нагадаємо, що Європейська комісія готується збільшити експорт продукції АПК з України, що поліпшить показники двосторонньої торгівлі та вдосконалить систему контролю безпеки харчових продуктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: