Єврокомісія збільшить квоти на продукцію АПК з України – Кутовий

Читать на русском
Підтримка розвитку сільських територій, реформування системи продовольчої безпеки та розширення доступу українського експорту на міжнародні ринки є основними векторами для розширення двосторонньої торгівлі.
Тарас Кутовий

Європейська комісія готується збільшити експорт продукції АПК з України, що поліпшить показники двосторонньої торгівлі та вдосконалить систему контролю безпеки харчових продуктів.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з європейським комісаром із питань сільського господарства Філом Хоганом, передає «Слово і Діло».

«Надання Європейським Союзом додаткових квот для української продукції має бути ключовим елементом збільшення двосторонньої торгівлі в рамках ЗВТ між Україною та ЄС», – зазначив міністр.

За його словами, підтримка розвитку сільських територій, реформування системи продовольчої безпеки та розширення доступу українського експорту на міжнародні ринки є основними векторами для розширення двосторонньої торгівлі.

Глава відомства також підкреслив, що Україна працює над ефективною програмою підтримки фермерів і прозорою реформою ринку землі.

Нагадаємо, що імпорт продукції АПК до країн Європейського Союзу з травня 2015 року до квітня 2016 року зріс на 4,7% і склав 116 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір залучити кредит від ЄБРР на підтримку малих і середніх фермерських підприємств.

«Слово і Діло» зафіксувало 36 обіцянок Тараса Кутового, 8 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 22%. З повним переліком обіцянок міністра аграрної політики та продовольства України можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: