Україна встановила рекорд з експорту кавунів і динь

Читать на русском
У вересні 2016 року українські експортери відвантажили на зовнішній ринок 7,9 тис. тонн кавунів і динь, що становить рекордний обсяг баштанних за останні 7 років.

У вересні поточного року Україна збільшила експорт баштанних на 21% або до 7,9 тис. тонн в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року, що є рекордом за останні сім років.

Про це пише «АПК-Інфор, передає «Слово і Діло».

У вересні 2016 року українські експортери відвантажили на зовнішній ринок 7,9 тис. тонн кавунів і динь, тоді як роком раніше цей показник склав трохи менше 6,5 тис. тонн. Варто відзначити, що більше було експортовано лише в 2009 році, коли Україна за вересень реалізувала на зовнішньому ринку 8,3 тис. тонн кавунів і динь.

Таким чином, за підсумками вересня Україні вдалося експортувати рекордний обсяг баштанних за останні 7 років і отримати другий результат за всю історію незалежності країни. Всього ж з початку сезону реалізації баштанних експорт склав 21 тис. тонн.

Основним покупцем даної продукції вже другий рік виступає Польща. З червня по вересень в цю країну вже було відвантажено 7,3 тис. тонн, або 35% від загального обсягу експорту.

Слідом йде Білорусь, яка входить до трійки країн-лідерів по споживанню українських баштанних. У поточному році Україна відвантажила на даний ринок 3,5 тис. тонн, або 17% від загального експорту.

Трійку лідерів замикає Литва. На частку цієї країни припадало 14% від загального обсягу експорту, або 2,9 тис. тонн.

Як раніше повідомлялося, транспортування баштанних з Херсонської області в столицю України Київ будуть здійснювати річковим транспортом по Дніпру.

Нагадаємо, що влітку в Україні кавуни різко зросли в ціні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: