Кутовий домовляється з інвесторами про 400 мільйонів євро для українських фермерів

Читать на русском
Позика у вітчизняний АПК в розмірі 400 млн євро дозволить малим і середнім фермерам здійснити якісний стрибок у розвитку сільського господарства.

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий провів зустріч із віце-президентом Європейського інвестиційного банку Вазілем Гудаком щодо фінансування українських фермерів на €400 млн.

Про це міністр написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Перша справа дня – проект «400 мвльйонів євро від Європейського інвестиційного банку». Щойно зустрівся з віце-президентом ЄІБ. Головне питання: якими механізмами будуть розподілятися кредитні кошти між аграрними проектами», – повідомив він.

Під час зустрічі міністр аграрної політики та продовольства України висловив надію на те, що проект надання позики у вітчизняний АПК в розмірі €400 млн буде реалізований швидше й дозволить малим і середнім фермерам зробити якісний стрибок у розвитку вітчизняного сільського господарства.

«Я сподіваюся на швидкий запуск проекту, щоб наші малі й середні фермери якнайшвидше могли надати проекти банкам-учасникам і отримали кредитні кошти на розвиток», – пише Тарас Кутовий.

Як відомо, позичальником ресурсів виступає Україна в особі Міністерства фінансів. Кінцеві беніфіціари, одержувачі коштів у більшості випадків (не менш ніж 70% кредиту) – малі й середні підприємства.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія готується збільшити експорт продукції АПК з України, що поліпшить показники двосторонньої торгівлі та вдосконалює систему контролю безпеки харчових продуктів.

Нагадаємо, що Україна нарощує врожай зернових рік від року, що призвело до дефіциту рухомого складу оператора залізниць ПАТ «Укрзалізниця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: