В Україні продовжили мораторій на продаж землі до 2018 року

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж землі до 2018 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Зокрема, закон подовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження в інший спосіб земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення.

Українці оскаржують в Євросуді мораторій на продаж земліУкраїнські власники земельних паїв оскаржують в Європейському суді з прав людини мораторій на продаж сільськогосподарської землі.

Законом внесені відповідні зміни до пунктів 14 та 15 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу та доручено Кабінету міністрів до 1 липня 2017 року розробити та внести на розгляд ВР проект закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Наголошується, що реалізація закону дозволить забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення та встановлення чіткого правового механізму функціонування ринку земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 2018 року, ухваливши за основу та в цілому проект закону №2153-1. За документ проголосували 297 депутатів ВР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: