Кабмін вніс фундаментальні зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів

Читать на русском
Ці зміни спрямовані на зменшення можливості для корупції у сфері оподаткування, а також спрощення ведення бізнесу та процедур для бізнесу в частині адміністрування податків.

Кабінет міністрів України схвалив три законопроекти щодо змін до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду, передає «Слово і Діло».

«Три законопроекти, які в комплексі пропонують зміни до Податкового кодексу, Митного кодексу, Бюджетного кодексу, спрямовані на зменшення можливості для корупції в сфері оподаткування, а також спрощення ведення бізнесу та процедур для бізнесу в частині адміністрування податків», – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Наступним кроком у реформуванні цих сфер має стати ухвалення відповідного рішення українським парламентом.

Венеціанська комісія назвала наступний пріоритет реформ в УкраїніЄвропейська комісія «За демократію через право» розповіла, яка реформа потрібна українським законодавством наступної.

Відзначимо, на засіданні Кабмін затвердив зміни до Податкового кодексу, ухвалені напередодні Нацрадою реформ. Документ передбачає істотне скорочення повноважень ДФС, впровадження єдиного реєстру з відшкодування ПДВ, перегляд системи електронного адміністрування ПДВ, перегляд процедур трансфертного ціноутворення та ліквідацію податкової міліції. Передбачається також пільговий режим із податку на прибуток для новостворених підприємств, а також його скасування з 2018 року.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що процес реформування української митниці потрібно запустити з 1 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: