Венеціанська комісія назвала наступний пріоритет реформ в Україні

Читать на русском
Європейська комісія За демократію через право розповіла, яка реформа потрібна українським законодавством наступної.
Джанні Букіккіо

В Європейській комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) заявили, що Україні потрібна реформа виборчого законодавства.

Про це на міжнародній конференції з нагоди 20-ї річниці Конституційного суду України сказав глава комісії Джанні Букіккіо, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ще одна сфера, в якій необхідна реформа, – це виборче право та права політичних партій», – зазначив Букіккіо.

За його словами, Венеціанська комісія готова підтримати реформи в цьому напрямку. Глава комісії додав, що в Україні має розпочатися відкрита дискусія щодо змін до виборчого законодавства із залученням громадянського суспільства та експертів.

«Ми сподіваємося, що процес реформування буде здійснено успішно і в найближчому майбутньому. І Венеціанська комісія готова забезпечити підтримку в цьому процесі. Що стосується політичних партій, то Венеціанська комісія залишається стурбованою з приводу закону, що дозволяє політичним партіям перешкоджати кандидатам потрапляти в списки до виборів», – заявив Букіккіо.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв, що докладе максимум зусиль для ухвалення закону про вибори народних депутатів за системою відкритих списків.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: