В Україні скасовують податок на прибуток – Южаніна

Читать на русском
Скасування податку на прибуток і запровадження замість нього податку на виведення капіталу підтримали Президент і низка народних депутатів.
Глава парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна

Національна рада реформ затвердила запровадження податку на виведений капітал замість чинного податку на прибуток із 1 січня 2018 року.

Таке рішення Рада ухвалила на засіданні у вівторок, 25 жовтня, повідомила голова парламентського комітету з питань податкової й митної політики Ніна Южаніна, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«У перехідних положеннях до проекту Податкового кодексу має з'явитися норма про те, що Кабмін бере зобов'язання запровадити податок на виведений капітал замість податку на прибуток із 2018 року, і я буду контролювати цей процес», – уточнила Южаніна.

За її словами, це рішення підтримали Президент і низка депутатів. Якщо уряд не передбачить таку норму в проекті змін до Податкового кодексу, її внесуть депутати-члени профільного комітету.

Як повідомлялося раніше, Мінфін пропонує запровадити 5-річні канікули зі сплати податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з обігом до 3 млн грн у рамках пропозицій щодо змін до Податкового кодексу.

Нагадаємо, що НБУ вніс зміни до порядку індивідуального ліцензування валютних операцій, обмеживши умови легального виведення капіталу з країни особами, які ховаються від влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: