У КМДА показали «згоду громади» на будівництво ТРЦ над «Героїв Дніпра»

Читать на русском

Будівництво торгово-розважального центру над станцією «Героїв Дніпра», що вже спричинило пошкодження її вестибюлю, насправді не суперечить волі громади міста.

Так вважають у Київській міській держадміністрації, спираючись на протокол громадських слухань від 29 вересня, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

В оприлюдненому міською адміністрацією документі йдеться про те, що громадяни не заперечують проти скандального будівництва, а лише зобов’язують метрополітен, архітектурно будівельну інспекцію та інші контролюючі органи гарантувати безпеку та контроль за будівельними роботами.

Станцію метро «Дорогожичі» можуть забудувати, як «Героїв Дніпра» – КМДАНа сьогоднішньому засіданні департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київське інвестиційне агентство запропонувало забудувати надстанційний оглядовий майданчик метро Дорогожичі під торговий центр.

«Погодити в цілому проект реконструкції станції метро «Героїв Дніпра» та будівництво торгівельно-розважального центру на перетині вулиць Героїв Дніпра та Оболонського проспекту з урахування пропозицій та зауважень громадськості», – зазначається в протоколі.

У документі також наголошується, що громадські слухання визнаються «такими, що відбулися відповідно до законодавства».

Нагадаємо, через зведення над станцією метро «Героїв Дніпра» будівлі торгово-розважального центру її вестибюлем поповзли тріщини. Станцію довелося закрити для ліквідації наслідків порушення умов будівництва, а мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що скандальне будівництво не поновиться, поки міська влада не отримає згоди громади на це.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: