В армії рф зростає рівень дезертирства: у розвідці розповіли, скільки окупантів пішли в СЗЧ

Читать на русском
У підрозділах окупаційної армії росії зафіксували понад 18 тисяч випадків дезертирства з військових частин, повідомили у ГУР.
Фото: Getty Images

У підрозділах окупаційної армії росії зафіксували понад 18 тисяч випадків дезертирства із військових частин.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

Два роки великої війни: як ЗСУ знищують окупантівНа інфографіці – як ЗСУ знищують окупантів у ході повномасштабної війни. Втрати російської армії вже перевищили 400 тисяч людей.

За даними розвідки, службу в бойових підрозділах південного військового округу Росії самовільно залишили понад 18 тисяч окупантів. При цьому більшість дезертирів була покликана по мобілізації.

«Левова частка – близько 12 тисяч утікачів – припадає на 8-му загальновійськову армію зс рф, яку ворог постійно задіює у бойових діях на сході України. Орієнтовно 10 тисяч з них призвані москвою через мобілізацію. Решта 2 тисячі – контрактники», – розповіли в ГУР.

А у 58-й загальновійськовій армії, яка також бере безпосередню участь у вторгненні в Україну, рівень дезертирства становить близько 2500 осіб.

Нагадаємо, станом на початок квітня на території України знаходилося приблизно 474 тисячі російських окупантів. Цей показник зріс з початку 2024 року, торік їх було менше.

На початку року в ГУР повідомляли, що через дезертирство в частинах поранені на полі бою російські військові не одержують відпусток, передбачених для реабілітації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: