Станцію метро «Дорогожичі» можуть забудувати, як «Героїв Дніпра» – КМДА

Читать на русском
У Києві така ймовірність виникла після сьогоднішнього засідання департаменту транспортної інфраструктури КМДА, на якій обговорювався варіант надбудови громадських приміщень над станцією метро Дорогожичі.

На сьогоднішньому засіданні департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київське інвестиційне агентство запропонувало забудувати надстанційний оглядовий майданчик метро Дорогожичі під торговий центр.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише глава департаменту транспортної інфраструктури КМДА і депутат Київської міської ради VIII скликання від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Майзель, передає «Слово і Діло».

«В першу чергу обговорювали можливість реконструкції станції метро «Дорогожичі» з надбудовою громадських приміщень. Київське інвестиційне агентство (КІА) запропонувало побудувати над цією станцією кілька поверхів і відкрити там торговий центр», – пише він.

Депутат пише, що членами наукової ради було відмовлено КІА в розгляді цього проекту. Однак було висунуто важливу вимогу – під цю авантюру мають бути організовані громадські слухання. Отже небезпека забудови зберігається.

Кличко не спромігся зупинити скандальну забудову над станцією метро «Героїв Дніпра»Мер Києва Віталій Кличко не зупинив будівництво торгового центру над станцією метро «Героїв Дніпра» всупереч обіцянці, що забудова буде проходити лише за згодою мешканців району.

«Якщо громадськість погодиться на будівництво торгового центру, то наукова рада ще раз розгляне цей проект», – підтвердив Майзель.

Водночас він підкреслив, що без схвалення громадськості будівництва не буде. «Для нас найважливішою є думка громадян, їхній комфорт і безпека. Тому без схвалення з боку громадськості жоден із таких проектів реалізований не буде», – пише глава департаменту.

Як повідомлялося раніше, жителі Оболонського району протестують проти будівництва торгового центру «Оазис» на площі над метро «Героїв Дніпра». 8 вересня будівельники пробили стелю станції метро, ​​внаслідок чого стіни та платформа станції вкрилися тріщинами.

В результаті забудовника станції метро «Героїв Дніпра» зобов'язали провести громадські слухання. Проте будівництво триває.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: