Забудовника станції метро «Героїв Дніпра» зобов'язали провести громадські слухання

Читать на русском
Над куполом станції метро Героїв Дніпра будують ТРЦ, в результаті чого було пошкоджено перекриття, а платформа станції дала тріщину.
Вигляд майбутнього ТРЦ

Столична влада, представники мешканців Оболонського району та замовник будівництва скандального торгово-розважального центру над станцією метро «Героїв Дніпра» досягли угоди.

Підписано відповідний протокол спільної наради в голови Оболонської РДА Олександра Цибульщака, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Згідно з текстом протоколу, замовник будівництва ТОВ «Елекон ЛТД» зобов'язане звернутися до ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» для проведення відповідної експертизи про шкідливі наслідки виконання бурових і будівельних робіт у колі станції метро «Героїв Дніпра». Термін виконання – 15 вересня.

До цієї дати замовник також вивісить інформаційний стенд для мешканців району та пасажирів метрополітену із зазначенням конкретних видів робіт зі зміцнення станції метро «Героїв Дніпра» та термінів їх завершення.

ТОВ «Елекон ЛТД» також має надати копії всіх дозвільних документів на будівництво голові райдержадміністрації та голові ініціативної групи жителів до 20 вересня. Забудовник зобов'язаний підготувати проведення громадських слухань, які відбудуться 29 вересня поточного року.

Нагадаємо, що будівництво торгово-розважального комплексу з підземними торговими й технічними приміщеннями на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра ведеться безпосередньо над куполом однойменної станції метро. В результаті будівельних робіт було пошкоджено перекриття, а платформа станції дала тріщину.

Як повідомлялося раніше, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв зносити всі незаконні забудови в Києві.

22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко в своїй передвиборчій програмі обіцяє запровадити мораторій на нову забудову в заповідних і рекреаційних зонах міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: