Кличко домовився прибрати охорону з київських будівництв

Читать на русском
Забудовники в добровільному порядку відмовляються від залучення приватних охоронних компаній і окремих фізичних осіб для охорони будівництв у Києві.

Мер столиці Віталій Кличко, представники Національної поліції в місті Києві та будівельних компаній підписали меморандум про співпрацю щодо забезпечення законності, правопорядку та взаєморозуміння з громадськістю на будівельних майданчиках на території Києва.

Меморандум підписали представники 11 будівельних компаній, які ведуть свою діяльність на території столиці, зокрема «Укрбуд», «Київміськбуд», «Нова Слобідка», «ІнтергалБуд», «Житлоінвестбуд», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

Згідно з текстом меморандуму, забудовники не пізніше ніж за 60 днів до початку будівництва в добровільному порядку проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з жителями прилеглих територій, за 10 днів – розміщують біля воріт будівельного майданчика інформаційний стенд із докладною інформацією про проект будівництва, отриманих документах на користування земельною ділянкою.

Забудовники також в добровільному порядку відмовляються від залучення приватних охоронних компаній та окремих фізичних осіб для охорони будівельних майданчиків на території столиці.

Своєю чергою, КМДА, згідно з меморандумом, забезпечує своєчасну публікацію на веб-порталі територіальної громади Києва та сайті Київської міськради рішення або розпорядження КМДА про відвід земельних ділянок, реєстр укладених договорів оренди земельних ділянок та інших документів, які видаються забудовниками.

КМДА зобов'язується публічно вести «Міський кадастр Києва» із занесенням інформації про всі будмайданчики на території столиці та документи, які підтверджують законність будівництва на них.

Представники Київського управління Національної поліції та патрульної поліції зобов'язуються визначити окремий номер телефону в режимі «гарячої лінії» для звернень із питань чи подій, які виникають під час будівництва в столиці, а також забезпечувати дотримання громадського порядку під час будівництва на території Києва, в тому числі на договірній основі із забудовниками – охорону будмайданчика.

Як повідомлялося раніше, столична влада, представники мешканців Оболонського району та замовник будівництва скандального торгово-розважального центру над станцією метро «Героїв Дніпра» досягли угоди.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв зносити всі незаконні забудови в столиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: