КМДА запустить трамвай-електричку з Троєщини на Караваєві дачі

Читать на русском
Трамвай-електричка зможе розвивати швидкість до 120 км/год, сам проект Tram-Train планують впровадити в Києві за 3-4 роки.

Київська міська державна адміністрація визнала доречним підготувати до запуску двосистемний трамвай-електричку Tram-Train зі станції «Троєщина-Березняки» до станції «Караваєві Дачі».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА, передає «Слово і Дело».

«Tram-Train – концепція, згідно з якою трамваї можуть використовувати інфраструктуру залізниці нарівні зі звичайними поїздами. Таким чином, стає можливим створення комбінованих транспортних систем, які об'єднують переваги обох видів транспорту – трамваїв і поїздів залізниці», – розповів заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Наразі досягнута домовленість про створення робочої групи німецьких фахівців, яка за тиждень почне роботу над аналізом стану й перспектив проекту Tram-Train.

Метро на Троєщину може бути побудовано через 4 роки – МайзельВлада Києва проводить переговори про залучення інвестицій з Німеччини на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу і будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

Як повідомляється, Tram-Train буде рухатися наявною трамвайною лінією уздовж вулиці Бальзака від вулиці Милославської до станції «Троєщина-2». Далі, використовуючи залізничну інфраструктуру, транспорт рухатиметься півколом міської електрички до станції «Караваєві Дачі», від якої можна буде заїхати в трамвайне депо ім. Шевченко.

За його словами, трамвай-електричка зможе розвивати швидкість до 120 км/год. Tram-Train планують запустити в Києві за 3-4 роки.

Нагадаємо, що столична влада розглядає кілька альтернатив будівництву нової гілки метро на Троєщину.

Раніше стало відомо, що корпорація Itochu з Японії готова модернізувати ще 10 вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена ​​в будівництві столичного метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: