Гройсман підтримав зниження стартової ціни ОПЗ – голова ФДМ

Читать на русском
Гройсман підтримав зниження стартової ціни Одеського припортового заводу на приватизаційному конкурсі до 150 мільйонів доларів.

Уряд України та прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтримують зниження стартової ціни Одеського припортового заводу на приватизаційному конкурсі до 150 мільйонів доларів.

Про це повідомив голова Фонду держмайна України Ігор Білоус, передає «Слово і Діло».

«Ми хочемо разом з урядом, і прем’єр-міністр мене підтримує, запустити нехай на рівні 150 млн доларів, але це стартова ціна», – сказав він в ефірі «5 каналу».

ГПУ розслідує близько 10 справ щодо зловживань на ОПЗОсобливий інтерес для слідства має діяльність підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції.

Білоус додав, що інвестори, які цікавилися першим конкурсом, коли стартова ціна була на рівні 13,175 млрд грн (близько 527 млн дол.), «нікуди не поділися».

Він не зміг спрогнозувати остаточну ціну на конкурсі, наголосивши на необхідності враховувати наявність у підприємства 300 млн дол. боргів.

Остаточне рішення про продаж за встановленою на конкурсі ціною ухвалюватиме Кабінет міністрів.

Як відомо, загальна сума боргів ОПЗ становить близько 285 млн дол.

У серпні Білоус казав, що оцінює ринкову вартість ОПЗ в 400-450 млн дол.

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна визначив нову ціну продажу Одеського припортового заводу.

Гройсман зазначив, що З 1 жовтня ОПЗ відновить роботу.

Сьогодні повідомлялося, що слідчі обласної прокуратури Одеської області та Генеральної прокуратури розслідують близько 10 кримінальних проваджень за фактами зловживань на Одеському припортовому заводі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: