Саакашвілі прокоментував судове рішення щодо керівництва ОПЗ

Читать на русском
Губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що за Переломою та Щуриковим стоять особи з вищих ешелонів влади.
Михеїл Саакашвілі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі прокоментував вчорашнє звільнення з-під варти голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи, а також першого заступника голови ОПЗ Миколи Щурикова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Випустивши директорів, ті, хто це вирішив зробити, захистили Яценюка, Авакова та Мартиненка від можливих свідчень директорів, які хоч і по вуха в корупції, але все ж є в цій справі всього лише стрілочниками. Їх випустили в серпні, коли люди у відпустках і не звертають уваги на політичні події. НАБУ та Антикорупційна прокуратура борються до кінця, але сьогодні мафія, яка засіла у владі, виявилася сильнішою», – зазначив Саакашвілі.

Також ситуацію прокоментував і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Суд випустив з-під варти заступника глави «Нафтогазу» Сергія ПереломуАпеляційний суд Києва випустив з-під варти голову наглядової ради Одеського припортового заводу та першого заступника глави НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому.

«... Умови домашнього арешту створюють можливість для підозрюваних знищити або приховати докази, впливати на свідків і підлеглих та не дають стовідсоткової гарантії від втечі. В разі виявлення спроби підозрюваних залишити територію України Державна прикордонна служба, СБУ та митні підрозділи ДФС мають невідкладно повідомити про таку спробу прокурорам САП і детективам НАБ України й затримати їх на кордоні», – сказав прокурор.

Він додав, що САП робить усе, щоб довести кримінальне провадження щодо розтрати майна державного Одеського припортового заводу до судового розгляду й вироку. Холодницький підсумував, що зараз важливо, щоб підозрювані не втекли з країни й постали перед судом.

Нагадаємо, 20 липня Солом'янський районний суд Києва взяв під варту терміном на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 40 млн 584 тис. грн першого заступника голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» Миколу Щурикова.

18 липня стало відомо, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Таким чином, приватизація ОПЗ була з тріском провалена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: