ГПУ розслідує близько 10 справ щодо зловживань на ОПЗ

Читать на русском
Особливий інтерес для слідства має діяльність підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції.

Слідчі обласної прокуратури Одеської області та Генеральної прокуратури розслідують близько 10 кримінальних проваджень за фактами зловживань на Одеському припортовому заводі.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

За його словами, особливий інтерес для слідства має законність діяльності підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції ОПЗ.

«ГПУ перевіряє повідомлення групи народних депутатів щодо створення угруповання, яке нібито завдало фінансових збитків ОПЗ», – сказав Луценко.

Саакашвілі прокоментував судове рішення щодо керівництва ОПЗГубернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі вважає, що за Переломою та Щуриковим стоять особи з вищих ешелонів влади.

Генпрокурор зазначив, що особливий інтерес правоохоронців викликають фірми, які торгували продукцією цього заводу за цінами, які суттєво відрізнялися від інших компаній. Вивчаються також обставини виникнення газового боргу компаній Фірташа.

14 липня в справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу були затримані голова наглядової ради ОПЗ Сергій Перелома і перший заступник цього підприємства Микола Щуриков.

18 серпня суд відсторонив Сергія Перелому від посади голови наглядової ради Одеського припортового заводу.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що з 1 жовтня ОПЗ відновить свою роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: