У Мінсоцполітики назвали випадки, в яких можуть позбавити субсидії

Читать на русском
Соціальні інспектори влаштовуватимуть вибіркові перевірки, під час яких цікавитимуться умовами життя й доходами родин, що отримують субсидії.
Андрій РеваФото з відкритих джерел

Соціальні інспектори влаштовуватимуть вибіркові перевірки, під час яких цікавитимуться умовами життя й доходами родин, що отримують субсидії.

Про це йдеться в сюжеті «24 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

Соцслужби можуть відмовити в пільгах, якщо родина придбає товар на суму від 50 тисяч гривень протягом року. Проте якщо покупка була виправданою, наприклад, обмін квартири, субсидію від держави отримати можна.

У Мінсоцполітики розповіли, що без субсидій можна залишитися навіть через дорогу подорож за кордон. Наприклад, якщо сума путівки становитиме понад 50 тисяч гривень.

Субсидовані та щасливі: що обіцяли політики щодо субсидій«Слово і Діло» представляє огляд обіцянок українських політиків, які стосувалися виплати субсидій.

Однак міністр соціальної політики Андрій Рева розповідає, що проблем із виплатами не буде, якщо протягом місяця повідомити соцслужбі про купівлю дорогої путівки.

«Якщо це літня пара й гроші на подорож їм дали діти, то вони мають написати заяву, що гроші не їхні, а дітей», – пояснив міністр.

Для цього в заяві, яка подається для призначення субсидії, потрібно зробити позначку про необхідність її розгляду місцевими органами виконавчої влади, місцевого самоврядування або утвореною комісією. Тоді рішення ухвалюється на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

В сюжеті йдеться, що якщо інспектори знайдуть приховані доходи, то відмовлять у субсидії, починаючи з місяця, коли знайшли порушення.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що до зими субсидії оформлять 9 мільйонів родин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: