Які новинки розробив «Антонов» за час незалежності України

Читать на русском

За останні 25 років було розроблено і введено в серійне виробництво шість моделей транспортних та пасажирських літаків, серед яких виділяється сімейство Ан-148, Ан-158 і Ан-178.

«Слово і Діло» починає серію графічних матеріалів, присвячених флагману українського авіабудування ДП «Антонов». Даний матеріал є вступною частиною, в якій читач ознайомиться з моделями літаків, розроблених під час незалежності України. А також виробничими показниками на поточний момент.

Показано основні характеристики сучасних літаків АН що виробляються в Україні. Ан-74 виробляється вже понад 30 років, модель АН-70 прийнята на озброєння ВПС України, моделі АН-140, АН-148,АН-158 та АН-178 новітні розробки, замовлення на ці літаки приходять з Азії, Південної Америки. АН-148 планується до закупки ВПС України.

Нагадаємо, ДП «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) 30 серпня 2016 року підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225. Сторони висловили наміри про довгострокову співпрацю, яка передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляра літака Ан-225 «Мрія» і поставку його компанії AICC.

Раніше ДП «Антонов», що входить до складу холдингу «Укроборонпром», розглядало варіанти запуску в серію літака Ан-225 «Мрія».

Більш детально можна ознайомитися на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: