Україна об'єднує ГТС з Болгарією, Румунією і Грецією

Читать на русском
Укртрансгаз підписав меморандум із операторами ГТС Болгарії, Румунії і Греції щодо створення газотранспортного коридору.

«Укртрансгаз» підписав меморандум про співпрацю з операторами ГТС Греції (DESFA S. A.), Болгарії (Bulgartransgaz EAD) і Румунії (Ngtc Transgaz S. A.).

Про це повідомляє прес-служба українського газового оператора, передає «Слово і Діло».

Даний документ стосується узгодження плану дій щодо створення між цими країнами газотранспортного коридору, який працюватиме в двох напрямках.

Згідно з повідомленням, підписання меморандуму стало одним із результатів будапештського засідання робочої групи високого рівня CESEC з розвитку газотранспортної інфраструктури в Центральній і Південно-Східній Європі.

«Укртрансгаз» оновив дані про стан запасів у підземних сховищахЗапаси природного газу в підземних сховищах України станом на 27 серпня склали 12 млрд 254,82 млн куб. м.

«Цей документ стосується узгодження плану дій щодо створення між цими країнами газотранспортного коридору, який буде працювати у двох напрямках», - наголошується в повідомленні.

Раніше у Львівській області сталася розгерметизація магістрального газопроводу, в зв'язку з цим призупинено імпорт газу з Польщі.

В «Укртрансгазі» заявляли, що готові відновити постачання газу в Україну з Польщі у зв'язку з завершенням планових ремонтних робіт на газопроводі «Комарно - Дроздовичі».

Нагадаємо, в 2017 р. планується почати будівництво газового інтерконектора між Україною і Польщею. У процесі будівництва такого газопроводу буде використана прогресивна технологія горизонтально-спрямованого буріння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: