Кримчани стають мішенню і заручниками РФ — експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Напевно ні у кого не було особливих ілюзій і Крим від початку планувався, як військова база. Просто зараз все проявляється більш чітко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи дані розвідки про скупчення військової техніки на півострові та заяву «влади» Криму поки не їхати на півострів.

«Очевидно, що Крим їм потрібен не для того щоб розвивати туризм. Зараз РФ в черговий раз демонструє, що Крим будуть використовувати, як військову базу й ні що інше», - констатував Олещук.

При цьому, як зазначив він, кримчани тепер стають і мішенню, і заручниками.

«В принципі в їх відношенні теж не було ілюзій. Нинішнє населення Криму для Росії є зайвим. Таке велике населення Криму для Росії недоцільно утримувати. Швидше за все в подальшому вони будуть розвивати різні проекти по переселенню з Криму», - пояснює політолог.

На його погляд, мета РФ — мінімальна кількість населення, яка необхідна виключно для обслуговування військової бази.

«За радянських часів Севастополь був закритим містом, з особливим режим допуску, з обмеженнями. Подібний досвід буде використаний в подальшому з усіма витікаючими наслідками», - проаналізував Петро Олещук.

Як повідомлялося раніше 7 серпня Кримська правозахисна група заявила, що в Керч з Росії через поромну переправу прибула велика кількість військової техніки.

Минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна ніколи не визнає анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: