Окупанти знову заблокували КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом

Читать на русском
Російська сторона знову заблокувала пропуск громадян через пункт пропуску Каланчак на адмінкордоні з Кримом.
КПВВ "Каланчак"

Близько опівночі 8 серпня російські окупанти знову припинили пропуск осіб навпроти КПВВ «Каланчак».

Як передає «Слово і Діло», про це написав спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, станом на 7.30 8 серпня на КПВВ «Чонгар» пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, навпроти КПВВ «Чаплинка» правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто слідує на тимчасово окупований півострів. КПВВ «Каланчак» залишається повністю заблокованим. На цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидва боки.

На адмінкордоні з Кримом зафіксовано проліт вертольоту Мі-8У Держприкордонслужбі України заявили, що на адміністративній межі над тимчасово окупованою територією АР Крим зафіксовано проліт російського вертольоту Мі-8.

«Також підвищеною залишалася і активність ЗС РФ поблизу адмінмежі. 7 серпня прикордонники спостерігали польоти щонайменше 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ на висоті до 1 км без порушення адмінмежі та 2 БПЛА. На різних ділянках до позицій ЗС РФ під'їжджала військова техніка: вантажні автомобілі та БМП», - додав Слободян.

В ДПСУ також зазначають, що не має суттєвого скупчення автотранспорту на КПВВ на адмінмежі. У чергах на КПВВ «Чонгар» та «Чаплинка» очікує не більше 50 автомобілів.

Нагадаємо, вчора близько 7 години ранку російська окупаційна влада припинила пропускні операції громадян і транспортних засобів на адмінкордоні з Кримом. Згодом пропуск було відновлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: