Рева звинуватив роботодавців у заниженні зарплат

Читать на русском
За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, зарплати працівникам не відповідають реальній вартості робочої сили.
Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що роботодавці занижують зарплати працівникам до рівня, який не відповідає реальній вартості робочої сили.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він сказав на сьогоднішньому засіданні уряду.

Рева розповів, як зміняться зарплати в липніМіністерство соціальної політики України планує підвищення мінімальної заробітної плати в липні цього року в 1,5 рази.

«У нас зростає кількість пропозицій робочих місць на ринку праці й водночас рівень безробіття в нас на тому ж рівні. Очевидно, це пов'язано з тим, що та заробітна плата, яку сьогодні пропонують роботодавці на цьому ринку, ті вакансії, які вони пропонують, тобто вартість робочої сили у нас є вищою, люди вважають так, і це правда, ніж та зарплата, яку вони пропонують», – сказав міністр.

За словами Реви, в цьому напрямку в Кабміну є серйозний резерв, над яким потрібно попрацювати, а саме над розміром заробітних плат у першу чергу в реальному секторі економіки. Це, зазначив міністр, дозволить підняти зарплати в бюджетній сфері. «У нас є резерв для детінізації заробітних плат, підвищення соціальних стандартів», – резюмував Рева.

Нагадаємо, віце-прем'єр Павло Розенко спрогнозував зростання мінімальної зарплати в Україні на 5% до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: