Насіров: мінімальну зарплату в Україні можна підвищити до 5 тисяч грн

Читать на русском
Реальний рівень мінімальної заробітної плати за рахунок детінізації зарплат у конвертах може становити до 5 тисяч гривень.
Роман НасіровФото: Кабмін

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров вважає, що Україна може суттєво підвищити рівень мінімальної заробітної плати.

Зростання мінімальної заробітної плати може сягнути 5 тис. грн, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Мінімальну зарплату, вважаю, потрібно підвищувати, й підвищувати суттєво... Ми вважаємо, що можна вийти на мінімальну зарплату в 5 тис. грн, яка на сьогодні має (бути – Ред.) й відповідала б дійсності», – переконаний Насіров.

Верховна Рада підтримала півищення соцстандартівВерховна Рада підтримала зміни до законодавства, що передбачають підвищення соціальних стандартів з 1 грудня 2016 року.

При цьому глава ДФС відзначив, що детінізація заробітних плат громадян, яка мала відбутися після двократного зниження ставки ЄСВ, відбувається поки що надто повільними темпами, щоб перекрити недобір доходів Пенсійним фондом.

Як відомо, мінімальна заробітна плата в Україні зараз складає приблизно 1450 грн, а з 1 грудня цього року зросте до 1550 грн.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що підвищити мінімальну зарплату в Україні можна буде за рахунок подвійного підвищення єдиного соціального внеску з мінімальної заробітної плати, через що підприємствам не буде сенсу «світити» офіційну зарплату нижче двох прожиткових мінімумів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: