У Мінсоцполітики розкрили секрет підвищення зарплат удвічі

Читать на русском
Міністр відмітив, що 30 відсотків усіх заробітних плат в Україні належать до категорії мінімальних.
Андрій Рева

У Міністерстві соціальної політики пропонують збільшити єдиний соціальний внесок із мінімальної зарплати вдвічі, що має призвести до її зростання.

Про це глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева розповів у інтерв'ю «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Як зробити так, щоб платили більше? Пропоную. В нас мінімальна ставка ЄСВ 22%. А давайте встановимо мінімальний внесок. Сьогодні з мінімальної зарплати сплачується ЄСВ 319 грн. Давайте встановимо мінімальний внесок на рівні 640 грн», – запропонував він.

Міщенко пообіцяв індексацію зарплат та пенсійСказано 12 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

На його думку, в цьому випадку сенсу платити зарплату менше двох прожиткових мінімумів роботодавцям не буде. «Тому на підприємстві спокійно можна буде підвищити зарплату вдвічі», – вважає Рева.

Міністр також нагадав, що 30% усіх заробітних плат в Україні належать до категорії мінімальних.

Як повідомлялося раніше, МВФ може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

Як змінилися зарплати українців за два роки?За два роки серед усіх спеціальностей в Україні зарплати зросли в гривневому еквіваленті. А в доларах?

Відзначимо, що за останні півроку зниження заробітних плат офісних працівників було більш відчутним – кожному другому ставку зрізали більш ніж на 20%, підвищення окладу констатує кожен четвертий найманий працівник в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало лише одну обіцянку міністра соціальної політики Андрія Реви, яке перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: