Тука задумав відмовитися від вугілля з окупованого Донбасу

Читать на русском
Якщо альтернативне джерело поставок вугілля буде знайдено, то можна розглядати можливість відмови від його поставок із непідконтрольною території.
Георгій Тука

Відмова від закупівель вугілля з непідконтрольної владі України території Донецької та Луганської областей можливий після знаходження альтернативного джерела поставок вугілля.

Про це в ефірі телеканалу 3S.tv сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«Доти, доки в нас немає альтернативи, а ми її досі не створили, я не бачу іншого шляху на сьогоднішній день», – сказав заступник міністра, відповідаючи на питання про можливість припинення завезення вугілля з непідконтрольною території Донбасу.

За його словами, якби альтернативне джерело поставок вугілля було знайдено, то можна було б розглядати можливість відмови від його поставок із непідконтрольної території.

Нагадаємо, що в I кварталі поточного року Україна імпортувала 146,3 тис. тонн антрациту з Південно-Африканської Республіки та 51 тис. тонн – із Росії.

«Слово і Діло» 12 зафіксувало обіцянок Георгія Туки, з яких він виконав 8. Коефіцієнт відповідальності політика є досить високим і становить 67%. Із повним переліком обіцянок заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: