Луценко провів кадрові зміни в Генпрокуратурі

Читать на русском
Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що робочу групу управління внутрішньої безпеки ГПУ очолить Петро Шкутяк.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що робочу групу управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури очолить Петро Шкутяк.

Про це він повідомив під час власного брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Він прийняв рішення очолити робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів. Питання достатньо просте: є декларації прокурорів, усі їх здали разом із членами сімей, і є декларації доходів. Якщо арифметика не буде сходитися, вони будуть звільнені наказом генпрокурора за порушення кодексу етики», – сказав Луценко.

Також, за його словами, першим заступником генпрокурора призначений нардеп Дмитро Сторожук. А заступником генпрокурора, до компетенції якого входитиме міжнародне співробітництво та представництво інтересів держави в судах, став Євген Єнін. Окрім того, в Луценка з'явиться ще один заступник, який керуватиме напрямком реформ, – відомий адвокат Валентина Теличенко.

«Її завдання – це проведення конкурсів у прокуратурі. Її завдання – впровадження західних стандартів статистики. Завдання Валентини – перейти на західний стандарт і кейс провадження у справах. Також її завдання – оновлення українського законодавства спільно з НАБУ», – наголосив генпрокурор.

Луценко розповів, що він попросив першого свого заступника Юрія Севрука та заступників генпрокурора Романа Говду та Олега Заліска написати заяви про звільнення з посад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: