Найєм розповів про плани Луценко в ГПУ: будуть гучні звільнення

Читать на русском
Нардеп від «БПП» Мустафа Найєм розповів, які кадрові рішення підготував Юрій Луценко на керівних посадах в ГПУ.

Нардеп від «БПП» Мустафа Найєм після прийому в Генпрокурора Юрія Луценка повідомив, що половина заступників генпрокурора невдовзі будуть звільнені.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Наскільки я зрозумів, вже найближчим часом будуть звільнені троє, тобто половина, заступників. (Нагадаю, зараз їх шестеро, в тому числі, за посадою - керівник НАБУ Назар Холодницький)», - написав він на своєму Facebook.

При цьому, політик зауважив, що не задоволений прізвищами тих, хто залишиться.

Луценко хоче реформувати ГПУ за американським зразкомЕксперт прокоментував інформацію про те, що Юрій Луценко планує призначити керівником конкурсної комісії зі створення Генінспекції помічника федерального прокурора США Богдана Вітвицького.

«Мені здається, репутаційно вони будуть якорем для самого Юрія Віталійовича», - вважає Найєм. Водночас, за його словами, порадували прізвища двох майбутніх заступників.

«Один з них - відомий адвокат, другий - фахівець з хорошим міжнародним досвідом. Обидва не з системи. Прізвища Юрій Віталійович, думаю, повинен озвучити сам», - констатував він.

Крім того, Найєм розповів, що наразі з того, що стало відомо, але не в кабінеті Генпрокурора, а в коридорах - посада прокурора Владислава Куценка скорочена, сам прокурор взяв відпустку, і є всі підстави вважати, що назад він не повернеться.

Як відомо, раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що залишить політику, якщо не зможе впровадити реформи в ГПУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: