Геращенко розповіла деталі спецоперації зі звільнення Савченко

Читать на русском

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко поділилася цікавими деталями звільнення Надії Савченко з російського полону.
Ірина Геращенко

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко поділилася цікавими подробицями звільнення Надії Савченко з російського полону.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Для нас зі Святом (Святослав Цеголко, прес-секретар Президента – Ред.) сьогодні був майже детективний день. 6.30 – літак. Президентський борт вилітає за Надією. Ростов. Ми не маємо права сходити з трапа. Операцією за дорученням Президента керує керівник СБУ. Згідно з домовленостями, Надія має зайти до літака тієї хвилини, коли російський літак, що в цей час приземлився в Києві, забере на свій борт двох російських вбивць-ГРУшників», – почала Геращенко.

«Година очікування. Починається рух двох машин без номерів. Там – спецпризначенці, ФСБ і десь там, за темними вікнами, Надія... Чекаємо її виходу. Раптом у нас зі Святом починають обриватися телефони: в російських ЗМІ запущено інформацію про літак, звільнення тощо... Все затримується. Ми нервуємо. Дивимося з відчинених дверей літака в очі тим, хто в машині.

Все! Пішов рух! Вона виходить в оточенні десяти чоловіків у формі. Вона дивиться на небо й жадібно хапає повітря. Вона піднімається на борт і кричить: «Слава Украіні!» Ну, і ще дещо, але то нехай залишиться за кадром», – пожартувала політик.

«Тим часом нашому борту поки що не дають виліт. Надя скидає зимові чоботи, психологічно відходить – відмерзає, показує нам свій нехитрий скарб, який везе в Україну: саморобки з паперу, які конструювала-збирала, аби зайняти себе в камері. І подарунок мамі на День народження: тарілочку, яку сама склеїла, й тоді, в березні, не могла віддати сама. І ще - два величезних пакети з листами. Це лише ті, що отримала цього місяця!

Вона мчить до кабіни пілотів і нарешті посміхається. Щиро, широко й щасливо. Вона вже не Їжачок. Лише в кабіні вона відчула, що все, що відбувається, – це правда.

Надія говорить ті перші слова, які хоче сказати всім, хто її підтримував. Потім знову різко піднімається з крісла та мчить до кабіни пілотів: «Я мушу побачити перетин кордону!!! О! Україна! Харків! Полетіли в Чугуїв!», – зазначила Геращенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: